Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Pasta pesto met kipfilet
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
140 g Bonduelle kikkererwten & maïs fusilli
300 g Bonduelle Franse sperzieboontjes (vers in het vriesvak, 400 g)
150 g kipfilet
2 el pijnboompitten
6 el olijfolie
1 teen knoflook
1 bosje basilicum (15 g)
3 el geraspte Parmezaanse kaas
peper
zout
Ingrediënten voor 2 personen
140 g Bonduelle kikkererwten & maïs fusilli
300 g Bonduelle Franse sperzieboontjes (vers in het vriesvak, 400 g)
150 g kipfilet
2 el pijnboompitten
6 el olijfolie
1 teen knoflook
1 bosje basilicum (15 g)
3 el geraspte Parmezaanse kaas
peper
zout
recept gemaakt met
Franse sperzieboontjes zeer fijn
Stap 1
Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 2
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak dit 8 min. Schep de nog bevroren sperzieboontjes bij de kipfilet in de pan en bak ze samen in nog 6-8 min. gaar.
Stap 3
Pureer intussen met de staafmixer 1 el pijnboompitten met de knoflook, de basilicum en 4 el olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
Stap 4
Schep de sperzieboontjes met de pesto door de fusilli. Schep de fusilli op 2 borden en bestrooi het met de rest van de pijnboompitten.
Stap 5
Snijd de kipfilet in plakjes en leg dit bij de pasta op het bord.
Tip
Vervang de kipfilet ook eens door wokgarnalen en neem bij weinig tijd koelverse groene pesto.