1. >Voor een beter morgen
  2. >In 6 stappen naar de perfecte salade

Salades. Wij krijgen er geen genoeg van. Je kunt er dan ook alle kanten mee op. De mogelijkheden zijn - letterlijk - eindeloos. Maar soms zien we door al die mogelijkheden ons bord niet meer. Wij kunnen ons voorstellen dat ook jij af en toe wat hulp kunt gebruiken. Daarom helpen we je op weg met een stappenplan. Dat maakt het samenstellen van een overheerlijke, vullende salade een peulenschil. 

Stap 1 - Een basis van bladgroen

Laten we bij het begin beginnen. De basis van jouw salade bestaat natuurlijk uit groene bladgroenten. Denk hierbij aan ijsbergsla, spinazie, rucola of boerenkool. Of combineer je favorieten slasoorten tot een eigen powermix. Voor een smaakvol resultaat. De keuze is werkelijk reuze. 

Stap 2 - Peulvruchten

Jouw salade wat body geven? Voeg dan granen en peulvruchten toe voor een vullende maaltijd. Je voorziet je salade snel van extra eiwitten met edamame bonen of kikkererwten. Rooster deze laatste kort in de oven met wat kruiden voor nog meer smaak! Maak je basis compleet met een grote lepel  quinoa of spelt . Goed voor de koolhydraten en hartstikke makkelijk. Zeker wanneer je gebruikt maakt van onze Bonduelle Mini’s. Deze zijn perfect geportioneerd en kunnen direct vanuit het blik de salade in. 

Stap 3 - Extra groenten en fruit

Een salade is natuurlijk niet compleet zonder een flinke portie groenten. Onze favorieten? Maïs (voor die Mexicaanse touch), komkommer, geroosterde bloemkool en jonge velderwtjes. Probeer verschillende structuren met elkaar af te wisselen voor een smaakvol geheel. In een handomdraai extra groenten toevoegen? Sta tijdens je volgende supermarktbezoek eens stil bij het conservenschap. Hier vind je de hierboven genoemde Bonduelle Mini’s. Verkrijgbaar in verschillende varianten!

Stap 4 - Vlees, vis of vega(n)

Smaak. Daar kun je nooit teveel van hebben. Voeg daarom wat vega vlees of een vegetarisch alternatief toe (denk aan rode kidneybonen, ei of falafels) toe. Jam! Wanneer kunnen we aanschuiven?  

 

Stap 5 - Tijd voor toppings

Dit is dé manier om extra structuren (en goede vetten) toe te voegen aan jouw salade. Een paar pinda’s, wat pijnboompitjes of een fijne zadenmix zorgen voor bite én smaak. Dit is ook het moment om verse kruiden als munt en koriander toe te voegen. Maak je salade compleet met wat vers gesneden rode peper en stukjes feta. Eet smakelijk! 

 

Stap 6 - De Dressing

Jup. Die hoofdletter staat daar met een reden. Een goede salade valt of staat namelijk met de dressing. Hiermee verander je zelfs de meest simpele salade in een culinair hoogstandje. Kijk daarom eens verder dan olijfolie en balsamico azijn. En experimenteer met verschillende smaken. Geef jouw salade bijvoorbeeld een Aziatische touch met sesamolie, sojasaus, gember en wat knoflook. Of ga voor een Franse twist met een vinaigrette op basis van witte-wijnazijn en mosterd. 

Makkelijker kunnen we het niet maken. Dus, waar wacht je nog op? Stap op de fiets richting de lokale supermarkt en haal alles in huis voor een heerlijke salade. Vergeet ook de Bonduelle Mini’s niet. Klein van formaat, maar groots van smaak. 

Benieuwd naar onze favoriete salades? Je vindt ze hier.