1. >Over ons
  2. >PEULVRUCHTEN: GOED VOOR JOU ÉN DE PLANEET

We roepen het regelmatig. Peulvruchten zijn goed voor jou én voor de planeet. Ze zitten namelijk boordevol goede voedingsstoffen als eiwitten, vezels en vitamines. En zijn daarnaast buitengewoon lekker op je bord. Daarnaast filteren de planten stikstof uit de lucht om de grond op een natuurlijke manier te bemesten. Veel internationale keukens maken al gebruik van peulvruchten in hun gerechten. Het is dan ook de hoogste tijd om jou kennis te laten maken met de veelzijdigheid van deze lekkernij. Lees je mee?

MEER PEULVRUCHTEN ETEN? GOED IDEE.

Deze krachtpatsers zitten namelijk vol vitaminen uit groep B. Denk hierbij aan ijzer, magnesium en zink. Maar dat niet alleen. Er zitten ook veel vezels, koolhydraten en plantaardige eiwitten in. Het eten van peulvruchten heeft dan ook - volgens meerdere wetenschappelijke onderzoeken - een positief effect op jouw gezondheid. Ze helpen onder andere tegen overgewicht, obesitas en diabetes type 2. Daarnaast zijn peulvruchten een fantastische vleesvervanger. Zeker als je deze krachtpatsers combineert met granen. Als dat geen reden is om vaker peulvruchten te eten, dan weten wij het ook niet meer.

IN JOUW KEUKEN DE WERELD ROND

Zoals je hierboven al kon lezen, spelen peulvruchten een hoofdrol in verschillende keukens over de hele wereld. Ieder land en elke regio kent wel een aantal verrassende gerechten met peulvruchten. Wat dacht je van een overheerlijke linzenschotel of falafel uit het Midden-Oosten, een chili sin carne (maar con bonen) uit Mexico of een frisse couscous uit Marokko? Ook zonder paspoort waan jij je met deze gerechten aan de andere kant van de wereld.

Een aantal van onze favoriete recepten met peulvruchten:

DE PEULVRUCHTEN VAN BONDUELLE

Ook bij Bonduelle zijn we fan van peulvruchten. In het conservenschap van jouw lokale supermarkt vind je dan ook een uitgebreid aanbod aan peulvruchten. Alle soorten en maten kom je tegen. Deze hebben we vast voor je gestoomd. Hierdoor blijven smaak, kleur en bite bewaard. Net als die goede voedingsstoffen natuurlijk.

Dus. Waarmee verras jij jezelf vanavond? Welk recept je ook kiest, jouw gerecht staat binnen een handomdraai op tafel.