1. >Voor een beter morgen
  2. >Plantaardig eten: met elke hap dichterbij een beter morgen

Plantaardig(er) eten? Dat is goed voor jou én voor de planeet. Gelukkig is het makkelijker (en lekkerder) dan je denkt. Want hé, niemand verwacht dat je direct alle dierlijke producten links laat liggen. Begin klein. En vervang de V in AGV eens wat vaker door Vega. Wij geven je een aantal tips om je op weg te helpen. Want ieder hapje is er één in de juiste richting. 

De voordelen van plantaardig eten

We benoemden het hierboven al kort: een plantaardig eetpatroon heeft een positief effect op jouw gezondheid en op het milieu. De voordelen zijn dan ook - bijna - eindeloos. Komen ze: 

  • Plantaardig eten verlaagt de kans op hart- en vaatziekten met zo’n 32 procent. Daarnaast eet je - automatisch - meer groenten en fruit. Dat helpt dan weer bij herstel van ziektes. 
  • Het bespaart CO2-uitstoot én water. Doe je een jaar lang mee aan Meatless Monday? Dan bespaar je zo’n 6 kilo aan vlees, 750 liter water én 587 kilometer autorijden aan CO2-uitstoot. Met andere woorden: 10 uitgebreide douchebeurten en een ritje naar Parijs. Wauw. 
  • En last but not least… Plantaardig eten is natuurlijk ook hartstikke lekker. Door te experimenteren met ingrediënten, kruiden en specerijen ontdek je iedere week een nieuwe favoriet. Wat dacht je van een overheerlijke couscoussalade met kikkererwten? Of een Mexicaanse chili sin carne

Vaker plantaardig eten? Zo doe je dat!

Lunchen met een bruine boterham met vleeswaren? Dat kan anders. En dat is dan ook meteen onze eerste tip. Ga eens voor een plantaardig alternatief tijdens de lunch. Wat dacht je van een lekkere, voedzame soep? Of een makkelijke lunch bowl vol granen, groenten en peulvruchten? Deze zijn hartstikke lekker en staan vliegensvlug op tafel. Toch gehecht aan die boterham? Kies dan eens voor hummus als beleg. Of hagelslag natuurlijk ;-). 

 

Onze tweede tip is voor het avondeten. Natuurlijk kun je kiezen voor vleesvervangers bij het diner. Maar er zijn zoveel bijzondere gerechten op de wereld, waarbij je deze helemaal niet nodig hebt. Zo zitten peulvruchten boordevol goede (plantaardige) eiwitten, vezels en kun je met bonen een vleesachtige smaak én structuur aan een maaltijd geven. Jam! 

 

Benieuwd naar tip numero drie? Komt ‘ie. Begin eens met groenten als startpunt van jouw avondmaaltijd. Da’s namelijk hartstikke lekker en super makkelijk. Vervang rijst of pasta bijvoorbeeld door groenterijst. Of maak gebruik van één (of meerdere) van onze Mini’s om in een handomdraai extra kleur, smaak en vitamines aan je gerecht toe te voegen. Makkelijker kunnen we het niet maken! 

 

Op zoek naar plantaardige recepten?

Zoek dan niet verder. Die hebben we voor je. Je vindt onze favoriete, plantaardige recepten hier. Welke zet jij vanavond op tafel? Deel het met ons via social media. Je kunt hiervoor #BonduelleNederland gebruiken. Eet smakelijk!