1. >Recept
  2. >Courgetterijst bolognese

Courgetterijst bolognese

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)

2-3 el olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

50 g wortel, in kleine blokjes

1 stengel bleekselderij, in boogjes

1 teentje knoflook, fijngehakt

150 g rundergehakt

1 blikje tomatenpuree (70 g)

150 ml rode wijn (of water)

1 tl gedroogde oregano
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)

2-3 el olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

50 g wortel, in kleine blokjes

1 stengel bleekselderij, in boogjes

1 teentje knoflook, fijngehakt

150 g rundergehakt

1 blikje tomatenpuree (70 g)

150 ml rode wijn (of water)

1 tl gedroogde oregano
  1. Stap 1
    Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de wortel, de bleekselderij en de knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
  2. Stap 2
    Schep de tomatenpuree door de groenten met het gehakt en bak 1 min. Voeg de wijn toe en smoor de gehaktsaus in 10 min. zachtjes gaar. Voeg indien nodig wat extra water toe. Roerbak intussen de courgetterijst in 1 el olijfolie 7 min. of kook 3 min.
  3. Stap 3
    Breng de gehaktsaus op smaak met de oregano en peper. Schep de courgetterijst op 4 borden en verdeel er de gehaktsaus over.
Tip
Lekker met een frisse bladsalade met cherrytomaatjes.