1. >Recept
  2. >Risotto van Courgetterijst

Risotto van Courgetterijst

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)

2 el olijfolie

1 sjalot, fijngesnipperd

1 bakje champignons (250 g), in plakjes

75 ml groentebouillon (van tablet)

25 g Parmezaanse kaas, geraspt

25 g rucola
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)

2 el olijfolie

1 sjalot, fijngesnipperd

1 bakje champignons (250 g), in plakjes

75 ml groentebouillon (van tablet)

25 g Parmezaanse kaas, geraspt

25 g rucola
  1. Stap 1
    Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de champignons toe en bak ze 3 min. mee.
  2. Stap 2
    Schep de courgetterijst erdoor en bak de korrels in 1 min. los. Schenk de bouillon erbij en smoor de courgetterijst in de bouillon in 2-3 min. zachtjes beetgaar.
  3. Stap 3
    Neem de pan van het vuur en schep de helft van de kaas met de rucola door de courgetterijst. Breng op smaak met peper en desgewenst nog een beetje zout.
  4. Stap 4
    Schep de risotto op 2 (diepe) borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Tip
Vervang voor een romige en pittige risotto de Parmezaanse kaas door gorgonzola.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend