1. >Over ons
  2. >Onze landbouwpartners, een band die we koesteren!

3100 landbouwpartners en evenveel mooie ontmoetingen!

Sommige ontmoetingen zijn belangrijker dan andere: ze doen je groeien, ontwikkelen en ontdekken, en leiden je naar de juiste keuzes. Bij Bonduelle mogen we van geluk spreken. Wij hebben niet één, maar meer dan 3100 bijzondere ontmoetingen mogen ervaren! We hebben het natuurlijk over onze landbouwpartners, met wie we een hechte en duurzame relatie onderhouden, in alle vertrouwen en respect.

Maar wat is dat eigenlijk, een duurzame relatie?

Geven en nemen

In de eerste plaats is het een relatie waarbij uitwisselen en delen centraal staan en iedere partij evenveel inbrengt als ontvangt.

Bij Bonduelle zijn we erg gehecht aan het model dat we samen met onze landbouwpartners hebben gebouwd. Het levert ons namelijk veel op: we kunnen wisselteelt garanderen, wat essentieel is om de bodem niet uit te putten, we kunnen zo precies mogelijk produceren en dus verspilling beperken, en we kunnen het zaaien en oogsten strak plannen, voor een optimale opbrengst en kwaliteit.

Ook onze landbouwpartners hebben er voordeel bij. Hun partnerschap met Bonduelle betekent een gewaarborgde prijs, los van de prijzen op de wereldmarkt, een eerlijk loon en het uitwisselen van kennis met 240 landbouwingenieurs en -technici. Daarbij hebben ze garantie op onafhankelijkheid, aangezien Bonduelle maar zo'n 20% van hun omzet vertegenwoordigt.

Dus, zijn ze gelukkig? Jawel, en vooral ook heel trouw! Zodra onze landbouwpartners 'ja' zeggen, blijven ze wereldwijd gemiddeld 16 jaar lang met ons samenwerken. In Frankrijk zelfs 20 jaar!

Nabijheid en delen: de voedingsbodem voor een duurzame relatie

Aan een relatie werk je elke dag. Door er voor elkaar te zijn en door tijd aan elkaar te besteden.

Bij Bonduelle vinden we het belangrijk om ook fysiek aanwezig te zijn bij onze landbouwers, om hen ondersteuning te bieden en van gedachten te wisselen. Vooral onze Praktijkadviseurs brengen die relatie elke dag tot leven. Deze landbouwspecialisten staan onze landbouwers met raad en daad bij in elke fase van de teelt, van zaaien tot oogsten, bij de teeltopvolging en zelfs de administratie. Zij zijn er om hun kennis over te brengen en af te stemmen op de lokale werkelijkheid.

Nog een hoogtepunt in onze samenwerking is het Salon international de l’Agriculture. Elk jaar nodigen we in Frankrijk ongeveer 250 landbouwers en hun gezin uit op deze internationale landbouwbeurs om het publiek te laten kennismaken met hun beroep.

En het allerbelangrijkste: we delen dezelfde waarden

In een partnerschap draait het er uiteindelijk vooral om dat je op dezelfde lijn zit en gemeenschappelijke waarden deelt. Dat komt mooi uit: 96% van onze landbouwpartners ondertekende het wereldwijde landbouwcharter dat we in 1996 hebben opgesteld. Een verbindend document dat alle spelers in het landbouwproces van de groep verenigt rond kwaliteit, voedselveiligheid en risicobeheer.