Pinterest

Broccolirijst met hoisinkip en spinazie

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400g)

150 g kipfilet (in reepjes)

400 g panklare spinazie

1 teentje knoflook (fijngehakt)

2 tl sesamzaad

3 el olie

3 el hoisinsaus
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400g)

150 g kipfilet (in reepjes)

400 g panklare spinazie

1 teentje knoflook (fijngehakt)

2 tl sesamzaad

3 el olie

3 el hoisinsaus
  1. Stap 1
    Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud dit vervolgens op een bord.
  2. Stap 2
    Verhit in de koekenpan 1 el olie en bak de kipfiletreepjes in 4 min. goudbruin.
  3. Stap 3
    Verhit in een wok 1 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat het blad al omscheppend slinken.
  4. Stap 4
    Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Voeg de rijst toe en bak dit 6 min. al omscheppend. Voeg de hoisinsaus toe aan de kip en verwarm dit 1 min. mee.
  5. Stap 5
    Schep de rijst op 2 borden en verdeel er de spinazie en hoisinkip over. Bestrooi het vervolgens met het sesamzaad.

Tip

Vervang de kipfilet ook eens door kleine gehaktballetjes of biefstukreepjes.