Pinterest

Pita kikshoarma

Pita kikshoarma
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)



2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)

12 pitabroodjes

1 rode paprika

1 rode ui

3 snoepkomkommers

1 el zonnebloemolie

2 tl shoarmakruiden

1 teen knoflook

150 g Griekse yoghurt

2 takjes peterselie

100 g gesneden (ijsberg)sla
Ingrediënten voor 1 personen
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)



2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)

12 pitabroodjes

1 rode paprika

1 rode ui

3 snoepkomkommers

1 el zonnebloemolie

2 tl shoarmakruiden

1 teen knoflook

150 g Griekse yoghurt

2 takjes peterselie

100 g gesneden (ijsberg)sla

recept gemaakt met

Zwarte kikkererwtenZwarte kikkererwten
  1. Stap 1
    Rooster de pitabroodjes volgens de aanwijzingen en houd ze in een schone keukendoek warm.
  2. Stap 2
    Snijd intussen de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommers in plakjes.
  3. Stap 3
    Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie. Bak de paprika 2 min. Bestrooi met de shoarmakruiden. Schep de kikkererwten erdoor en bak de kikkererwtenshoarma nog 3 min.
  4. Stap 4
    Rasp of pers de knoflook boven de yoghurt. Hak de peterselie grof.
  5. Stap 5
    Verdeel de sla, de rode ui, de komkommer en de kikkererwtenshoarma over de pita’s. Besprenkel met de knoflookyoghurt en bestrooi met de peterselie.

Tip Lekker met een partje limoen.
Verras jezelf
Makkelijk
Gemiddeld
Moeilijk
< 15 min
15 - 45 min
45 m and +