Kiksalon
Kiksalon
Makkelijk
50 min
Ingrediënten
voor 1 person
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min. + 30 min. oventijd)
2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)
800 g zoete aardappelfriet (koelvers)
4 el zonnebloemolie
1 rode paprika
1 rode ui
3 snoepkomkommers
2 tl shoarmakruiden
1 teen knoflook
150 g Griekse yoghurt
100 g gesneden ijsbergsla
100 g geraspte kaas
2 takjes peterselie
- bakplaat met bakpapier
2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)
800 g zoete aardappelfriet (koelvers)
4 el zonnebloemolie
1 rode paprika
1 rode ui
3 snoepkomkommers
2 tl shoarmakruiden
1 teen knoflook
150 g Griekse yoghurt
100 g gesneden ijsbergsla
100 g geraspte kaas
2 takjes peterselie
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 1 personen
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min. + 30 min. oventijd)
2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)
800 g zoete aardappelfriet (koelvers)
4 el zonnebloemolie
1 rode paprika
1 rode ui
3 snoepkomkommers
2 tl shoarmakruiden
1 teen knoflook
150 g Griekse yoghurt
100 g gesneden ijsbergsla
100 g geraspte kaas
2 takjes peterselie
- bakplaat met bakpapier
2 blikjes Bonduelle Zwarte kikkererwten (à 150 g)
800 g zoete aardappelfriet (koelvers)
4 el zonnebloemolie
1 rode paprika
1 rode ui
3 snoepkomkommers
2 tl shoarmakruiden
1 teen knoflook
150 g Griekse yoghurt
100 g gesneden ijsbergsla
100 g geraspte kaas
2 takjes peterselie
- bakplaat met bakpapier
- Stap 1Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel de zoete aardappelfriet over de bakplaat. Besprenkel de friet met 3 el olie en schep om. Bak de friet in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 min. gaar.
- Stap 2Snijd de paprika in blokjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de komkommers in plakjes. Laat de kikkererwten goed uitlekken.
- Stap 3Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie. Bak de paprika 2 min. Bestrooi met de shoarmakruiden. Schep de kikkererwten erdoor en bak de kikkererwtenshoarma nog 3 min.
- Stap 4Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Hak de peterselie fijn.
- Stap 5Schep de zoete aardappelfriet op 4 borden. Verdeel er de ijsbergsla, de rode ui, de komkommer en de kikkererwtenshoarma over. Besprenkel met de knoflookyoghurt en bestrooi met de kaas en de peterselie.
Zet de kiksalons nog even onder een hete ovengrill om de kaas te laten smelten.
Ontdek ook