1. >Voor een beter morgen
  2. >Ontmoet onze nieuwe verpakking

Onze milieuvriendelijke verpakkingen; Wel zo vriendelijk!

De natuur, onze toekomst. De natuur is niet alleen onze business. Het is onze toekomst.
Als familiebedrijf dat zich al heel lang bekommert om milieu- en sociale kwesties, geloven we dat internationale bedrijven een positieve invloed kunnen en moeten hebben.
Dit is de reden waarom we de afgelopen drie decennia, sinds ons eerste landbouw handvest in 1996, de manier waarop we onze producten telen, verpakken en verkopen hebben geïnnoveerd om het milieu beter te beschermen en een groenere, gezondere planeet aan de toekomstige generaties over te laten.

We staan ​​samen - voor de planeet, voor voedsel, voor de mensen.

Bij Bonduelle is de planeet een van onze grootste zorgen. Daarom zetten we ons in, om van plantaardig voedsel een duurzame manier van leven te maken voor iedereen. Het is, zoals de Fransen zeggen, onze "raison d'être", de reden voor alles wat we doen, en verwoordt de algemene principes die ons bedrijf en onze betrokkenheid bij de samenleving stimuleren.

Bij dit proces zijn we allemaal betrokken: boeren, retailers, merken, managers, werknemers, consumenten en mensen van alle leeftijden. Iedereen heeft een rol te spelen, hoe klein dan ook. En alles telt – van de grond waarop we ons voedsel verbouwen tot de recyclebaarheid van de kunststoffen die we gebruiken voor verpakkingen.

De gezamenlijke doelen waar Bonduelle aan wil bijdragen rusten op drie pijlers: het voedsel, de planeet en de mensen.

Om de planeet te helpen, zetten we ons in voor een duurzame en gediversifieerde landbouw, waarbij we voortdurend nieuwe manieren onderzoeken en implementeren om producten te telen, verwerken en verkopen.
We zijn vastbesloten om tegen 2025 100% van onze verpakkingen ontworpen te hebben om recyclebaar of herbruikbaar te zijn. We kunnen samen de planeet redden, met elke zak die we maken.


Ons doel is om plantaardig voedsel voor iedereen toegankelijk te maken. Onze zes toezeggingen op het gebied van voedsel zijn het promoten van lokale en seizoensgebonden producten, het verminderen van het gebruik van pesticiden, het beschermen van de biodiversiteit en de bodem, het verminderen van het gebruik van additieven, het promoten en vergroten van het aandeel van biologische producten en het ontwikkelen van duurzame verpakkingen. Onze hoogwaardige, lekkere, natuurlijke en gezonde plantaardige voedingsmiddelen hebben een hoge voedingswaarde en zijn voornamelijk afkomstig uit milieubewuste landbouw.
Ten slotte zorgen we voor onze derde pijler, de mensen, voor verantwoorde economische en sociale effecten voor al onze werknemers en gemeenschappen.

De toekomst is nu: tegen 2025 moeten al onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar ontworpen zijn.
Voedselverpakkingsafval is tegenwoordig een groot wereldwijd probleem. Als een van 's werelds toonaangevende voedselproducenten zet Bonduelle zich in om de manier waarop we voedsel verbouwen, kopen en consumeren te transformeren en de overgang naar een duurzame landbouw en een circulaire economie te stroomlijnen, waarin de afvalproductie massaal wordt verminderd of helemaal wordt geëlimineerd.
Ons doel voor 2025 is dat al onze verpakkingen ontworpen zijn om recyclebaar of herbruikbaar te zijn in ons hele productportfolio, overal waar onze producten worden verkocht. Daartoe nemen we de nodige stappen om ervoor te zorgen dat al onze verpakkingsmaterialen compatibel zijn of zullen zijn met bestaande of geplande recyclingsystemen.
De nieuwe diepvriesverpakking die je nu vasthoudt, is eco-ontworpen, zodat ze gerecycled kunnen worden!
Het gebruikte materiaal is polyethyleen, het meest flexibele, recyclebare plastic in Europa. We zijn overgestapt van een meerlaags naar een enkellaags plastic om de recyclebaarheid van onze tassen te verbeteren. Last but not least hebben deze nieuwe tassen een “Design for recycling assessment” van RecyClass* doorstaan ​​met een cijfer B. (certificaat 237-BON-SZ verleend door CIRCPACK by Veolia)**.
Volgens de recycleerbaarheid definitie en de RecyClass-methodologie worden de klassen A, B en C als recyclebaar beschouwd, aangezien de kwaliteit van het recyclaat goed genoeg is om te worden gebruikt in closed-loop of cascade open-loop toepassingen.


*Over RecyClass:
RecyClass is een brancheoverschrijdend initiatief zonder winstoogmerk dat de recycleerbaarheid bevordert, de herkomst van plastic afval transparanter maakt en een geharmoniseerde benadering van de berekening en traceerbaarheid van gerecycled plastic in Europa tot stand brengt. RecyClass ontwikkelt Recyclability Evaluation Protocols en wetenschappelijke testmethodes voor innovatieve plastic verpakkingsmaterialen die als basis dienen voor de Design for Recycling Guidelines en de RecyClass Online Tool. RecyClass heeft certificeringen voor recycleerbaarheid voor plastic verpakkingen, certificering voor recyclingprocessen en certificering voor traceerbaarheid van gerecyclede kunststoffen voor plastic producten opgesteld. https://recyclass.eu/.


** Over CIRCPACK van Veolia
CIRCPACK by Veolia is een onafhankelijke internationale consultant die advies en certificering geeft over de recycleerbaarheid van verpakkingen. Als onderdeel van de Veolia Group hebben ze toegang tot een internationale aanwezigheid en tot lokale kennis en operationele industriële recycling faciliteiten. CIRCPACK by Veolia ondersteunt merkeigenaren, verpakkingsproducenten en verwerkers bij het verbeteren van de recycleerbaarheid van verpakkingen door een combinatie van diepgaande kennis en operationele knowhow. Ze zijn een geaccrediteerde certificatie-instelling van RecyClass en kunnen recycleerbaarheid certificeringen leveren voor EU+3-landen. https://www.veolia.de/circpack/ENG.