1. >Recept
  2. >Bloemkool-linzensalade met tonijn

Bloemkool-linzensalade met tonijn

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)

1 blikje Bonduelle linzen (160 g)

250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

50 g zwarte olijven

1 blikje tonijn in olijfolie (160 g)

1 kleine rode ui (fijngesnipperd)

1 ei

3 el olijfolie

1 takje peterselie (fijngehakt)

peper

(zout)
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)

1 blikje Bonduelle linzen (160 g)

250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

50 g zwarte olijven

1 blikje tonijn in olijfolie (160 g)

1 kleine rode ui (fijngesnipperd)

1 ei

3 el olijfolie

1 takje peterselie (fijngehakt)

peper

(zout)
  1. Stap 1
    Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 min. afkoelen.
  2. Stap 2
    Kook het ei in 7 min. hard. Schep vervolgens de linzen met de ui, de tomaatjes, de olijven en de laatste 2 el olijfolie door de rijst.
  3. Stap 3
    Schep er voorzichtig de tonijn door en breng het op smaak met peper en een beetje zout naar wens. Pel het ei en snijd het in partjes.
  4. Stap 4
    Schep de salade op een schaal en garneer het met de partjes ei en de peterselie.
Tip
Ook lekker met gegrilde tonijnfilet.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend