Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Tabouleh van bloemkoolrijst
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400g)
3 tomaten
50 g ongezouten gepelde pistachenoten
1 citroen
½ komkommer (in blokjes)
1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
4 el olijfolie extra vierge
peper
zout
- rasp
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400g)
3 tomaten
50 g ongezouten gepelde pistachenoten
1 citroen
½ komkommer (in blokjes)
1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
4 el olijfolie extra vierge
peper
zout
- rasp
recept gemaakt met
100% Bloemkool rijst
Stap 1
Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 7 min. al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 min. afkoelen.
Stap 2
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak vervolgens de pistachenoten grof.
Stap 3
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de rijst. Halveer de citroen en knijp de helften boven de rijst uit. Voeg de resterende 3 el olijfolie toe.
Stap 4
Schep de tomaat, de komkommer, de peterselie en pistachenoten door de rijst en breng de salade op smaak met peper en een beetje zout naar wens.