Pinterest

Couscoussalade met linzen en Marokkaanse kip

Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)

100 g couscous

150 g kipfiletblokjes

1,5 tl ras el hanout

1 el olijfolie

125 g cherrytomaatjes, in partjes

4 snoepkomkommers, in plakjes

3 el olijfolie extra vierge
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)

100 g couscous

150 g kipfiletblokjes

1,5 tl ras el hanout

1 el olijfolie

125 g cherrytomaatjes, in partjes

4 snoepkomkommers, in plakjes

3 el olijfolie extra vierge
  1. Stap 1
    Strooi de couscous in een schaal en schenk er 150 ml heet water op. Laat de couscous 5 min. wellen.
  2. Stap 2
    Meng de kipblokjes met de ras el hanout. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipblokjes in 5 min. bruin en gaar.
  3. Stap 3
    Roer de couscous met een vork los. Meng er de linzen, de tomaatjes en de komkommer door. Schep de extra vierge olijfolie door de couscous en breng op smaak met zout en peper.
  4. Stap 4
    Schep de salade op 2 borden en verdeel er de kipblokjes over.

Tip

Bestrooi de couscous met fijngehakte dille, koriander en/of munt.