1. >Recept
  2. >Bloemkoolcurry met pastinaak en kip

Bloemkoolcurry met pastinaak en kip

2 personen
25 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g basmatirijst

1 pastinaak (à 125 g)

2 el olie

1 ui, gesnipperd

150 g kipfiletblokjes

1 el Indiase milde currypasta (pot)

200 ml kokosmelk

2 takjes platte peterselie
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g basmatirijst

1 pastinaak (à 125 g)

2 el olie

1 ui, gesnipperd

150 g kipfiletblokjes

1 el Indiase milde currypasta (pot)

200 ml kokosmelk

2 takjes platte peterselie
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  2. Stap 2
    Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak 3 min. mee. Schep de pastinaak erdoor en bak nog 2 min.
  3. Stap 3
    Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Schenk de kokosmelk erbij. Voeg ook de bloemkoolroosjes toe en breng aan de kook.
  4. Stap 4
    Draai het vuur laag en stoof de bloemkoolcurry afgedekt in 10 min. gaar. Hak de peterselie grof.
  5. Stap 5
    Schep de rijst in 2 kommen. Verdeel er de bloemkoolcurry over en bestrooi met de peterselie.
Tip
Ook lekker met naan brood.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend