Pinterest

Kruidige linzenstoof

25 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 blikken Bonduelle Linzen (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt

2 tl gemalen kaneel

½ el komijnzaad

50 ml olijfolie

2 zoete uien, fijngesneden

½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen

1 fles passata (700 ml)

1 bosje platte peterselie, fijngehakt

pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
Ingrediënten voor 1 personen
2 blikken Bonduelle Linzen (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt

2 tl gemalen kaneel

½ el komijnzaad

50 ml olijfolie

2 zoete uien, fijngesneden

½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen

1 fles passata (700 ml)

1 bosje platte peterselie, fijngehakt

pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
  1. Stap 1
    Meng de linzen met de kaneel en het komijnzaad.
  2. Stap 2
    Verhit de olijfolie en bak de uien zachtjes 10 min. Snijd de gekonfijte citroenschil heel fijn (verwijder het vruchtvlees). Voeg de passata en de citroenschil toe en kook 5 min.
  3. Stap 3
    Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout. Stoof de linzen nog 5 min. op laag vuur.
  4. Stap 4
    Roer de peterselie door de stoof. Geef er lekker pita of flatbread en een frisse groene salade bij.

Tip

Een zacht gekookt eitje op de linzenstoof is ook heerlijk.