1. >Recept
  2. >Parmentierschotel met linzen

Parmentierschotel met linzen

4 personen
40 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)

500 g aardappelen

350 g gehakt

250 g ricotta

25 g boter

1 dl volle melk

3 wortels

2 sjalotten

1 el Provençaalse kruiden

4 takjes tijm

1 takje rozemarijn

olijfolie

nootmuskaat

peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)

500 g aardappelen

350 g gehakt

250 g ricotta

25 g boter

1 dl volle melk

3 wortels

2 sjalotten

1 el Provençaalse kruiden

4 takjes tijm

1 takje rozemarijn

olijfolie

nootmuskaat

peper

zout
  1. Stap 1
    Schil de aardappelen en kook ze gaar in zout water. Giet af, voeg boter en melk toe en stamp dit tot puree. Kruid dit af met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Stap 2
    Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie. Bak het gehakt en kruid het goed af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep het gehakt in een ovenschaal.
  3. Stap 3
    Schil en snijd de wortels (brunoise) en bak ze gaar op een zacht vuurtje. Voeg de linzen toe en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Schep de ricotta er doorheen en verdeel de mengeling over het gehakt.
  4. Stap 4
    Verdeel tenslotte ook de puree over de mengeling in de ovenschaal en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 10 minuten. Smakelijk!
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend