1. >Recept
  2. >Edamame gyoza met shiitake

Edamame gyoza met shiitake

50 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt

18 gyoza deegvelletjes van 10 cm ø (Toko, diepvries)

2 tl sesamolie

1 teen knoflook, geraspt

1 cm gember, geraspt

1 sjalotje, fijngesnipperd

100 g shiitake, in kleine stukjes

6 el sojasaus

3 el koolzaad- of zonnebloemolie

1 bosui

1 tl (zwart) sesamzaad

- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
Ingrediënten voor 1 personen
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt

18 gyoza deegvelletjes van 10 cm ø (Toko, diepvries)

2 tl sesamolie

1 teen knoflook, geraspt

1 cm gember, geraspt

1 sjalotje, fijngesnipperd

100 g shiitake, in kleine stukjes

6 el sojasaus

3 el koolzaad- of zonnebloemolie

1 bosui

1 tl (zwart) sesamzaad

- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
  1. Stap 1
    Laat de deegvellen iets ontdooien terwijl je de edamamevulling maakt. Verhit in een koekenpan de sesamolie. Fruit de knoflook met de gember en de sjalot 1 min. zachtjes.
  2. Stap 2
    Schep de shiitake erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de edamame bonen toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met 1 el sojasaus.
  3. Stap 3
    Maal in de keukenmachine of in de hakmolen het edamamemengsel fijn en tot een samenhangende vulling, maar niet helemaal glad. Breng op smaak met peper.
  4. Stap 4
    Schep op elk deegvelletje 1 royale theelepel van de vulling, maak de rand vochtig en vouw dubbel. Druk alle lucht er goed uit en plooi met de duim en de wijsvinger de rand mooi. Maak zo 18 gyoza’s.
  5. Stap 5
    Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie. Leg de gyoza’s in de olie en schenk er 150 ml water bij. Leg een deksel op de pan en stoom ze in 5 min. gaar. Verwijder de deksel en laat nog 2 tot 3 min. koken, tot het water is verdampt en de gyoza’s aan de onderkant goudbruin en krokant bakken.
  6. Stap 6
    Hak intussen de bosui fijn. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en strooi op een bord. Schenk de rest van de sojasaus in een schaaltje.
  7. Stap 7
    Leg de gyoza’s op een schaal en bestrooi met de bosui en het sesamzaad. Serveer met de sojasaus.
Tip
Maak een flinke portie gyoza’s en vries ze in.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend