1. >Recept
  2. >Mexicaanse kipchili

Mexicaanse kipchili

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

1 blik Bonduelle mais (150 g)

1 el zonnebloemolie

1 ui, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

150 g kipgehakt

½ tl gemalen komijn

1 blik gepelde tomaten (400 g)

1 mespunt chilipoeder

2 stuks flatbread
Ingrediënten voor 2 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

1 blik Bonduelle mais (150 g)

1 el zonnebloemolie

1 ui, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

150 g kipgehakt

½ tl gemalen komijn

1 blik gepelde tomaten (400 g)

1 mespunt chilipoeder

2 stuks flatbread
  1. Stap 1
    Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui, de knoflook en de paprika 2 min.
  2. Stap 2
    Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 min. rul. Bestrooi met de komijn en bak nog 1 min.
  3. Stap 3
    Schenk het blik gepelde tomaten in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein en breng tegen de kook. Voeg de kidneybonen en de mais toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Breng de kipchili op smaak met de chilipoeder, peper en een beetje zout.
  4. Stap 4
    Verwarm het flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze met de kipchili.
Tip
Bestrooi de kipchili met fijngehakte peterselie en serveer met rijst of stokbrood.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend