1. >Recept
  2. >Mexicaanse kipchili

Mexicaanse kipchili

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

1 blik Bonduelle mais (150 g)

1 el zonnebloemolie

1 ui, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

150 g kipgehakt

½ tl gemalen komijn

1 blik gepelde tomaten (400 g)

1 mespunt chilipoeder

2 stuks flatbread
Ingrediënten voor 2 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

1 blik Bonduelle mais (150 g)

1 el zonnebloemolie

1 ui, fijngehakt

1 teen knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

150 g kipgehakt

½ tl gemalen komijn

1 blik gepelde tomaten (400 g)

1 mespunt chilipoeder

2 stuks flatbread
  1. Stap 1
    Verhit in een hapjespan de olie. Bak de ui, de knoflook en de paprika 2 min.
  2. Stap 2
    Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 min. rul. Bestrooi met de komijn en bak nog 1 min.
  3. Stap 3
    Schenk het blik gepelde tomaten in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein en breng tegen de kook. Voeg de kidneybonen en de mais toe en verwarm 6 min. op laag vuur. Breng de kipchili op smaak met de chilipoeder, peper en een beetje zout.
  4. Stap 4
    Verwarm het flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze met de kipchili.
Tip
Bestrooi de kipchili met fijngehakte peterselie en serveer met rijst of stokbrood.