1. >Over ons
  2. >Gestoomd smaakt het lekkerst

Méér bite en méér kleur; dat smaakt het lekkerst!

Wie graag een salade op tafel zet of dol is op de Mexicaanse keuken, weet dat maïs en rode kidneybonen echte smaakmakers zijn. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor bonen en maïs die met stoom zijn bereid. Die hebben namelijk een knapperige bite, meer kleur én smaken het lekkerst.

Hoewel we allemaal weten dat minimaal 2 ons groenten per dag de basis zijn van een gezond voedingspatronen, zetten Nederlanders gemiddeld slechts 134 gram groente op tafel. Met peulvruchten wordt het een stuk makkelijker om je dagelijkse portie groenten te halen. Bovendien zijn ze een belangrijke bron van eiwitten, vezels en vitaminen. Ideaal dus om toe te voegen aan je maaltijd(salade).

Zomerse salades

In de zomermaanden zijn salades razend populair. Enerzijds omdat ze relatief makkelijk te bereiden zijn, anderzijds omdat ze het altijd goed doen bij een picknick of barbecue. Zeker bij salades die wat langer op tafel staan, is het belangrijk om de juist ingrediënten te kiezen. Crispy Maïs of rode kidneybonen van Bonduelle geven meer kleur aan je salade en hebben bovendien een knapperige bite.

Smullen of snacken met Mexicaanse recepten

Ook in de Mexicaanse keuken spelen peulvruchten een belangrijke rol. En bij deze nacho’s mogen knapperige maïskorrels ook niet ontbreken. Maar hoe komt het dat de groenten van Bonduelle meer kleur hebben en hun bite behouden? Het geheim zit ‘m in de tocht van oogst naar blikje, waarin stoom een belangrijke rol speelt.

De bonen, linzen en maïs van Bonduelle groeien op het land en worden direct na de oogst verwerkt. Binnen een paar uur na de oogst worden alle gewassen groenten kort gestoomd en vacuümverpakt. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat de groenten hun kleur, smaak én bite behouden. En dat verschil zie je en proef je direct!

Gestoomd smaakt het lekkerst!

Hoog tijd dus voor een campagne, die duidelijk maakt dat gestoomde groenten zoveel beter smaken. De campagne ‘Gestoomd smaakt het lekkerst’ laat zien dat maïs, rode kidneybonenlinzen en kikkererwten smaakvolle ingrediënten zijn. Speciaal voor deze campagne ontwikkelde Bonduelle daarom tientallen nieuwe recepten, zoals deze Caesar salade met cripsy maïs en deze taco’s met rode kidneybonen. Stuk voor stuk heerlijke recepten, waarin de smaak en bite van je groenten goed tot hun recht komen.

Als je zelf regelmatig salades of Mexicaanse gerechten maakt, zul je het verschil met gekookte groeten niet alleen proeven, maar ook zien. De frisse kleuren van Bonduelle-groenten ogen zoveel lekkerder. Niet voor niets zijn foodies dol op onze groenten. Eerder dit jaar verschenen zelfs enkele populaire foodbloggers in de campagne ‘Iedereen thuis, alles in huis’.

Zelf aan de slag

Vrijwel alle groenten van Bonduelle zijn met stoom bereid. Je herkent ze aan het paarse logo op de verpakking. Ben je op zoek naar receptinspiratie, bekijk dan eens onderstaande salade recepten of Mexicaanse gerechten. Wie weet krijg je de smaak te pakken en zet je al snel je eigen variaties op tafel. Wij zijn benieuwd naar je favoriete recepten. Deel ze gerust op onze Facebook-pagina of tag ons in je foto’s op Instagram.